תקופת הסתיו חשובה מאוד לחידוש הצמיחה בוורדים ולעידוד הפריחה, ולכן מומלץ לצאת לגינה ולטפל בוורדים
עונת הסתיו בפתח! לנו עדיין חם, אבל החצבים פורחים, משמע שהצמחים מבינים טוב מאיתנו! זה הזמן להתחיל להכין את הצמחים, ולא רק הוורדים, לעונת הסתיו שלפנינו.
עונת הסתיו:
בתקופה זאת נרצה ליצור את התנאים ליצירת צימוח חדש וחזק יותר משהיה בחום הקיץ ולגרום לפריצת ענפי מים חדשים מבסיס הורד ובכך לבסס את דור ההמשך של הוורדים.
קיטום:
על מנת לחדש צימוח נעשה קיטום לכל הענפים בגובה שליש עליון של הצמח, או קומה אחת מתחת, תלוי בגובה השיח והגובה אליו אנו רוצים שיגדל. שימו לב לא להוריד רק את הפריחה אלא לקצר את הענפים העליונים לשליש עד חצי גובה שלהם.
בשיחים מטפסים נקצר את הענפים השרביטים גם כן בשליש.
זיבול ודישון:
על מנת לתת אנרגיה לצימוח חדש, עלינו לפזר קומפוסט ולהצניע אותו קלות כ 5-10 ליטר לשיח בוגר. כמו כן, לפזר דשן לשיחים בהתאם לדשנים הקיימים במשתלות באזורכם. המלצתי היא פיזור דשן שחרור איטי כלשהו של 3-6 חודשים, במקביל, כשבוע שבועיים לאחר הטיפול כולו להוסיף גם פעם פעמיים דשן-כל 20-20-20 על מנת לתת דחיפה לפריצת ענפים חדשים. שימו לב למינונים על מנת לא לעשות נזק!
כמובן, אם הדישון אצלכם נעשה בטפטוף אז אין צורך בדישונים שציינתי, רק שימו לב שהדשן שלכם מכיל גם מקרו אלמנטים!
השקייה:
לאחר ביצוע הקיטום ופיזור הקומופוס והדשן יש להעלות כמות השקייה על מנת להוציא את הצמח מ"תרדמת" הקיץ שהיה נתון בה.
פעולה זאת, של קיטום, זיבול, דישון והשקיה תסייע ביצירת ענפים חדשים ובריאים, כמו כן ביצירת ענפי מים חדשים שיפרצו מבסיס הורד. זכרו שעונת הסתיו ולעיתים גם החורף, תלוי במזג האוויר אלו עונות מהיפות של הוורדים ואפשר להנות משניים שלושה גלי פריחה עד שהצמח יכנס לתרדמת החורף שלו, בהתאם למזג האוויר באותה שנה.
שתהייה לכולנו שנה טובה, הרבה פריחה ובריאות
צוות משתלת ורדים קרן-צור
בהצלחה ושנה טובה!