להנות מוורדים יפים ובריאים אצלכם בגינה:
הסוד להצלחה של ורדים בגינה הוא בחירת זנים חסונים. צמח בריא וחסון עמיד יותר לפגעי מחלות ומזיקים! בכל קבוצת זנים ניתן לבחור בזנים החסונים יותר.
הקפדה על תכנון, שתילה והשקיה נכונה, דישון וזיבול בצורה סדירה, ניקיון ואוורור טוב באזור שיחי הוורדים ובגינה בכלל, ימנעו ויפחיתו פגיעת מחלות ומזיקים בגינה כולה.
מידת ההצלחה של הוורדים בגינה מושפעת מאוד מההחלטות שנקבל והפעולות שנבצע עוד לפני השתילה.
הקפדה על תכנון, הכנת הקרקע ושתילה נכונה יגדלו את סיכוי ההצלחה של הוורדים ויפחיתו פגיעה של מחלות ומזיקים בגינה כולה.
אנשים רבים רוצים לשתול ורדים בגינה אך חוששים מנושא הגיזום. נדמה כי אין נושא אחר בתחום הגינון שזוכה למגוון דעות כה רחב וסובל מ"שם רע" כמו גיזום הוורדים. לכן, החלטנו לנסות להסביר בצורה ברורה את גישתנו לנושא.
המקום האידיאלי לשתול ורד הוא בגינה אך לא לכולם יש בית שמאפשר זאת. אנשים רבים רוצים או נאלצים לגדל את הורדים שלהם במיכלים. גידול ורדים במיכלים הוא אפשרי בהחלט אך דורש התייחסות לנקודות הבאות...
כאשר מתחילים לתכנן גינה חשוב לבדוק את גודל הצמח בבגרותו ולהתאים את אזור השתילה הטוב ביותר עבורו. יחד עם זאת, לפעמים מסיבות שונות אנחנו נאלצים להעביר צמחים ממקום אחד לשני.
נצרים, חזירים או סורים כולם שמות המתארים ענפים היוצאים מהכנה עליה מורכב הוורד. יש להסיר ענפים אלו על מנת שלא "ישתלטו" על הוורד כולו. חזירים מופיעים רק בוורדים מורכבים והם בעצם יציאה של ענפים מהוורד המשמש ככנה (ועליה הורכב הוורד).